Pila Dancers Information - From day 1!

2002 var det magiska året som Priscilla Lopez (då 17 år gammal) startade gruppen tillsammans med sina systrar Micaela och Tamara och deras brorsdotter Amanda.
I början var det bara vi 4 som hängde på Skärholmens fritidsgård och dansade Samba.
Men ungefär 2 månader efter så vart det helt plötsligt fler tjejer som var intresserade av att dansa med oss...och så vips växte gruppen till mer än 20 tjejer under första terminen.

Från att ha bara dansat Samba på träningarna började tjejerna efterfråga andra typer av dans stilar och då anpassade Priscilla till det och la till Punta, Salsa, Lambada och Merengue...första året var än så länge only latino dances.
Första uppträdandet var på Skärholmens fritidsgård, och vi har säkert nånstans väldigt djupt begravna både bilder och videos från den tiden - klassiker kan man nog kalla dessa. (Stela och kalas nervösa uppe på lilla scenen som skakade när vi rörde på oss) klarade vi oss igenom det första uppträdandet.
Inga större draman där inte...bara pure funny memories.

Så gick tiden och vi kommer till 2:a terminen - då det efterfrågas av gruppen att lägga till ytterligare dans stilar - som street,reggaeton och soca bland annat...
Priscilla som ändå alltid har dansat lite av allt kände att det inte var några problem att lägga till dom stilarna, utan bara kul.

Träningarna blev bara roligae o roligare, man fick ut all sin energi i allt hoppande och skakande och kom hem helt slut. Helt lövely.
Uppträdandena blev på Fritidsgården i Skäris, Festivaler som Respekt festivalen i Rinkeby, Kultur festival i Skärholmen, Vårby gård, Vårberg och Fittja, samt små gäst uppträdanden på olika musikaler och fester.

Under åren har flera tjejer börjat och andra har slutat eller tagit paus o kommit tillbaka - alltid lika kul att se hur gruppen utvecklas och speciellt när "gamla" elever kommer tillbaka för att börja igen..hihi...älskar att ni inte kan hålla er ifrån dansen!

År 2006 flyttas vår verksamhet till den nya Fritidsverksamheten i Skärholmen, 2:a Hemmet.

En fräschare och större danssal gjorde träningarna ett stort lyft och intresset höjdes bland tjejerna omkring Pila Dancers.
Fler började och vi körde hårt me alla olika typer av stilar.
Ännu mer styrketräning och konditionsträning under träningarna - för att få tjejernas kroppar att vara lite starkare. För att inte tala om det året vi gjorde upp ett mål där alla i gruppen skulle under en termin stretcha ordentligt så att i slutet av året skulle alla kunna gå ner i spagat....det var tider d!

Uppträdanden har nu gått vidare till Hoodsfred, Globen, Honduras nationaldags firande på La isla, Respekt festivalen, Bröllop, Ungdoms fester, Ung08, Gröna Lund..mm.

En massa evenemang och uppträdanden som gruppen gjort tillsammans har stärk oss och gjort en  stabiliserad tjejgrupp som Priscilla anser sig själv vara lite storasyster för.
Gruppen har blivit en familj, där vi löser vra konflikter tillsammans, stöttar och finns för varandra.

Av tradition har vi som avslutning för varje termin - Ett avslutning uppträdande för familj o vännerdär alla visar upp vad vi tränat för under terminen och efter detta har vi övernattning på 2:a Hemmet.
En natt med ett 20tal galna och väldigt pigga tjejer betyder INGEN SÖMN för Priscilla.
Men sjukt kul är det varje gång!


Idag består Pila Dancers av underbara 38 tjejer...som Priscilla har delat upp i 2 för att möjliggöra träningarna överhuvudtget (38 tjejer samtidigt blir lite tajt inne i salen om man säger så) samt att den första gruppen som kommer är lite yngre o har precis börjat på sin första termin medan den andra gruppen är äldre o lite mer avancerade.
Skit kul att det har funkat perfekt hittills och att än idag kommer det in nya ansikten o  kikar in för att se våra träningar och prova på om det är något för dom.

Alla e ju välkomna...trivs ni me familjen trivs jag med er!

Till både "gamla" och nya, till er som tagit paus och till er som slutat och gått vidare...Ni är alla mina Pila Dancers och jag har er alla i mina tankar...mucho löve till er!
 
Jag hoppas från djupet av mitt hjärta att - tiden ni är på dansträningar och svettas tillsammans och blir sura över att stegen inte sitter....blir ett gott minne för er...en tid då ni skapar nya vänner och mår som bäst tillsammans.För att dansen förde oss till varandra!