Välkomna till Pila Dancers!

Här kommer lite info om vår verksamhet!

Dansverksamheten Pila Dancers


”-Jag ville ge dom något roligt men samtidigt ett väldigt nyttigt sätt att jobba med sig själva, i samarbete med andra. Ge tjejerna en insikt om att man kan göra vad man vill bara man tror på sig själv!” Priscilla Lopez

Pila Dancers är en öppen dansverksamhet – där alla är välkomna att prova på och/eller börja dansa tillsammans med Priscilla och tjejerna som gått längre och fortsätter komma tillbaka varje år.
Dansgruppen var från början ett sätt att få tjejer engagerade i något de tyckte om och kunde hjälpa dom till att utvecklas som personer.
Vikten av en meningsfull fritid var en bärande tanke.

Syftet till dansverksamheten har varit densamma, men genom egen erfarenhet och lärdom har vi lagt till nya aktiviteter och delat ut ansvarsområden till tjejerna.
Gruppen handlar inte längre bara om dans utan är en etablerad ungdomsgrupp som planerar och genomför olika arrangemang tillsammans.
Arrangemang som ungdomsfester, dansworkshops mm.
De lär sig att ta ansvar, ge ut arbetsuppgifter och samarbeta i grupp.
Vi ger dom erfarenheter och meriter för ett framtida arbetsliv.

Historia

Dansgruppen grundades år 2002 som en ”Samba grupp” av Priscilla Lopez då hon var 17 år, hennes 2 yngre systrar : Tamara Lopez och Micaela Lopez och deras brorsdotter Amanda Quiñones Wallin.
Ungefär 3 månader efter blev fler tjejer intresserade och gruppen växte.
Fram tills 2003 dansade vi enbart latinamerikanska danser – och därefter la man till Streetdance, Dancehall och Reggaeton eftersom det var efterfrågat av deltagarna.
2006 flyttades verksamheten till 2:a Hemmet i samband av den nya Fritidsenheten.
Priscilla blev anställd som Fritidsledare och Danstränare – och höll igång danspassen trots att danssalen inte stod i färdigt skick. Allt för att dansverksamheten inte skulle ha något avbrott under terminen.

Pila Dancers har uppträtt på olika festivaler som Hoodsfred, Latinofestivalerna i Rinkeby och Fittja, Respekt festivalen, Ung08, Honduras Nationaldags firande i Globen, Ericssondagen på Gröna Lund, på olika latino klubbar och såklart på hemmaplan i Skärholmen på olika Kulturfestivaler och 2:a Hemmets fester.

Idag

Är vi en grupp ”systrar” där alla brinner för dans.

Dansverksamheten är ingen strikt dansskola där man kommer och dansar sina timmar och sen åker hemåt, utan den här gruppen har utvecklats till att ha blivit tjejernas andra familj.
Vi delar erfarenheter, lyssnar på varandras bra och dåliga dagar, ge varandra stöd och viktigast av allt att tjejerna känner sig trygga med varandra.

Under träningspassen går vi igenom och koreograferar i de olika dansstilarna: Streetdance, Dancehall, Modern dans, Commercial, Jumpstyle, Afrikanskt, Reggaeton, Salsa, Samba, Cumbia, Merengue och Punta – samt tränar styrka, kondition och har stretching övningar.
Varje termin avslutas med ett uppträdande – där eleverna visar vad de lärt sig under terminens gång och efter det har vi lite mingel med deras familjer, vänner och bekanta som de bjudit till evenemanget – därefter har vi övernattning på 2:a Hemmet. Matlagning, lekar, film och en massa skratt utan en enda minut av sömn är ungefär hur det brukar gå till under den natten.
Övernattningen har blivit en tradition för dansgruppen och det bästa sättet att avsluta en termin på.
Idag har gruppen även delats upp i 2 grupper – en nybörjargrupp och en avancerad Dans Showgrupp med 20 tjejer som planerar och tränar inför en stor Show 2012.
Vi tränar tisdagar, torsdagar och lördagar på 2:a Hemmet - Ungdomens Hus i Skärholmen.